Zondag collecte voor Friend4Friend

Zondag 11 februari collecteert de Protestantse gemeente voor het project Friend4Friend van stichting Present. Friend4Friend koppelt jonge nieuwkomers/statushouders en jonge Nederlanders aan elkaar. Zij trekken in duo’s op, leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk in Hilversum en omstreken. Friend4Friend wil jongeren (16-27 jaar) een positieve ervaring bieden waar ze met plezier op terugkijken.

Jongeren die elkaar anders niet zo snel ontmoeten trekken een half jaar lang gemiddeld vier uur per week met elkaar op en leren elkaar kennen door samen iets te doen. Het geeft aan deze jongeren de kans hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst.

Kerst 2022 vertelden Makele en Timothy over hun ontmoetingen en sportieve vrijwilligerswerk in Kerkbrink. Makele leerde meer over Nederland en kon zijn Nederlands oefenen bij de voetbaltrainingen: “Eerst was ik een beetje bang. Maar nu durf ik Nederlands te praten tegen de kinderen. Nu is het beter. Ik heb geleerd dat ik sterker kan worden. Door Timothy ben ik sterker geworden”. Voor Timothy was Friend4Friend ook een stage voor de opleiding Social Work.

Maak het werk van Friend4Friend, project van stichting Present, mogelijk en geef aan deze diaconale collecte. Niet in de kerk? Maak uw gift over op rekeningnummer NL04 RABO 0373 7117 86 van de diaconie van de Protestantse gemeente Hilversum, o.v.v. Friend4Friend.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.