Zincafé wandelt de Camino

In het Zincafé draait woensdag 31 januari de documentaire Camino een zelfportret in twee miljoen stappen. Martin de Vries loopt in 68 dagen van het Franse Le Puy-en-Velay naar Santiago. Over wat de pelgrimage met hem heeft gedaan zegt hij: ‘Ik ging als wandelaar en kwam terug als pelgrim’.
Ds. Erik van Halsema verzorgt een korte inleiding bij de film. Na afloop is er een gesprek over het ritueel van de pelgrimage en het pelgrim-zijn als levenshouding.

Kracht van pelgrimeren

Er is een toenemende belangstelling voor het maken van pelgrimstochten. In Nederland worden oude pelgrimspaden herontdekt en komen er nieuwe paden bij zoals Ons Kloosterpad in Brabant en de Walk of Wisdom rond Nijmegen.
Eén van bekendste klassieke pelgrimsroutes is de Camino naar Santiago de Compostella in Spanje. Het aantal pelgrims is de afgelopen jaren zo toegenomen, dat er op sommige plekken bijna ‘filevorming’ ontstaat!

Praktisch

Het Zincafé staat dit seizoen in het teken van rituelen, op de website staat het volledige programma.
De bijeenkomsten zijn los van elkaar te bezoeken. Woensdag 31 januari, 20.00-22.00 uur, Bibliotheek Hilversum ‘s-Gravelandseweg 55, 1217 EH Hilversum. Entree bedraagt € 5,- (incl. een consumptie).

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.