Zeer verheugd over opheffen beperkende maatregelen

De Protestantse Kerk in Nederland is zeer verheugd dat er vanaf vrijdag 25 februari geen beperkende maatregelen meer gelden voor het kerkelijk leven. Dat vermeldt de website van de PKN deze week als reactie op het besluit van het kabinet om de coronamaatregelen grotendeels op te heffen.

Ds. Marco Batenburg, preses van de generale synode zegt in zijn reactie: ‘Ik hoop en bid dat het gemeenteleven weer met enthousiasme wordt opgestart. De kerk is niet alleen de plek waar we God ontmoeten, maar ook elkaar. De geloofsgemeenschap is essentieel voor ons geloofsleven.’

Mensen met een kwetsbare gezondheid

De PKN zegt van harte in te stemmen met het advies dat het CIO op 16 februari heeft gegeven. Wel geeft de kerk als aandachtspunt mee dat het goed is om rekening te houden met mensen met een kwetsbare gezondheid. Door bijvoorbeeld – net als in september 2021 – in de kerk een vak in te richten waar mensen nog steeds anderhalve meter afstand kunnen houden. Komende zondag – 20 februari – gelden nog de huidige maatregelen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.