Zaterdag laatste kans: expositie Grote Kerk

Zaterdagmiddag 18 december is de laatste kans om de tentoonstelling te bezoeken in de Grote Kerk. Een expositie over de brand die in 1971 het gebouw verwoestte. Van 14u00 tot 16u00 aan de Hilversumse Kerkbrink.

Stille getuigen

De tentoonstelling blikt terug op de brand. Wat ging er allemaal verloren? Welke voorwerpen bleven behouden voor de kerk? Hoe reageerde de landelijke pers? En waarom duurde het zo lang voordat de kerk herbouwd werd? Een verbrande torenhaan, geblakerde wijzerplaten en zwartgerande pagina’s uit een psalmboekje zijn de stille getuigen van de brand. Verder is er een unieke vondst uit de archieven van de gemeente te bewonderen. Een van de twee leeuwen die vanaf 1743 tot in de negentiende eeuw op de kolommen van de muur om de kerk stonden, is opgespoord en keert weer even terug naar de kerk.

Rondleiding

Er is om 15u00 een gratis rondleiding van 30 à 45 minuten. Hieraan kunnen maximaal acht personen deelnemen. Als je verzekerd wilt zijn van deelname, meld je vooraf aan via dit mailadres.
Bezoekers vanaf 13 jaar worden bij de entree gecontroleerd op een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) en identiteitsbewijs. Iedereen vanaf 13 jaar draagt in de kerk een mondkapje bij verplaatsingen en houdt onderling 1,5 meter afstand.

Podcast

Voor de tentoonstelling maakte student Senna Knecht een podcast. Klik hier om de podcast te beluisteren. Inmiddels heeft de herdenking van de brand ook de nodige persaandacht gekregen. Klik voor een overzicht hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.