Wil tot verandering in druk bezocht gemeenteberaad

Maar liefst zeventig mensen gaven gehoor aan de uitnodiging van de Algemene Kerkenraad. Op donderdag 17 september namen zij deel aan een eerste discussie over het beleidsplan van de Protestantse Gemeente Hilversum 2020-2025 met als titel Gedeeld vertrouwen, gedeeld verlangen.

Er waren korte en iets minder korte inleidingen over de speerpunten van het plan. Te weten: financiën en gebouwen, communicatie, missionaire gemeente, jongeren, diaconaat en verbinding.

Van scratch af aan

De discussies onder de aanwezigen leverden tal van kritische en opbouwende vragen en suggesties op. In een afsluitende reactie stelde een gemeentelid voor de oefening te doen om van scratch af aan, met slechts een wit vel papier op tafel, de missie en de structuur van de Protestantse gemeente Hilversum opnieuw uit te vinden.

Erik van Halsema, interim voorzitter van de Algemene Kerkenraad, concludeert dat ‘de wil tot verandering bij de aanwezigen duidelijk te bemerken was’. Hij noemt het ‘verheugend dat alle zes geloofsgemeenschappen in de PgH vertegenwoordigd waren.’

Komende maandag 21 september kijkt de Algemene Kerkenraad naar de eerste resultaten van het overleg en maakt plannen voor het vervolg.

Heb je het gemeenteberaad gemist of wil je terugkijken? Klik dan hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.