‘Wij zijn al missionaire gemeente’

Het Pinksternummer van Kerkbrink laat Erik van Halsema aan het woord over hoe een geloofsgemeenschap missionair kan zijn. Van Halsema wil hierover vooral ontspannen zijn. ‘Wij zijn het al’.

In zijn studie naar missionaire plekken viel het Van Halsema op dat het gebed op deze plekken een centrale plaats inneemt. Van evangelisch tot vrijzinnig, nergens is de ruimte voor gebed ‘iets extra’s maar het is overal de basis’.

Mensen uit de buurt komen aanwaaien

Verder biedt Kerkbrink deze maand, naast de berichten uit de wijkgemeenten, de jaarrekeningen van de diaconie en van de Protestantse gemeente Hilversum. Daarnaast beschrijft ‘vèr-denker’ Jan Willem Meinsma zijn droom over kerk in Hilversum anno 2030.
Christine van den End-Kranenburg, geestelijk verzorger in Tergooi, beschrijft hoe jaren terug ballonnen met Pinkstergroeten na de viering werden opgelaten. Iets dat niet meer kan vanwege milieuschade. Zij bepleit een open-deuren-politiek. ‘Inmiddels weet ik: als we de deur van de kerk openzetten naar buiten, dan waait er ook van alles naar binnen. Een verfrissende wind van kunst, muziek en creatieve filmpjes. Mensen uit de buurt die komen aanwaaien voor stilte, een lichtje, een kop koffie. Met hun verhalen en verlangens houden ze ons bij de tijd en inspireren ze ons.’

Klik hier voor het Pinksternummer van Kerkbrink.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.