Weekend koken voor vluchtelingen op de Heuvellaan

De Gooi- en Eemlander berichtte afgelopen maandag over het initiatief van de Hilversumse Raad van Kerken om in het weekend te koken voor de ruim 200 vluchtelingen in het oude VARA-gebouw op de Heuvellaan.

Keukens van De Akker en Emmaüskerk

Op doordeweekse dagen verzorgt een cateraar de maaltijden in opdracht van de gemeente Hilversum. Maar wie in het weekend, was de vraag. De Raad van Kerken sprong in. ‘Zo stonden zaterdag- en zondagmiddag enkele vrijwilligers van de rooms-katholieke Emmaüskerk die ervaring hebben met koken voor grotere groepen achter de potten en pannen in Kerkelanden. En in oud-katholieke De Akker ging de wat grotere groep van Natuurlijk Samen aan de slag. Samen zorgden zij ervoor dat de tijdelijke bewoners van het voormalige omroepgebouw beide weekenddagen konden aanschuiven voor een warme maaltijd’, bericht de krant. Ook vrijwilligers uit andere kerken sprongen bij.

Samen koken

Verder schrijft de krant: ‘Het eerste kookweekend verliep op zich prima, maar dat betekent niet dat er geen leermomentjes waren. Zo bleek zaterdag toen de macaronischotel werd afgeleverd dat de Oekraïense gasten de dag daarvoor ook al macaroni was voorgezet. “Dat moeten we dus beter gaan afstemmen’’, concludeert Jan Willem Meinsma, voorzitter van de Hilversumse Raad van Kerken. Hij wil de komende dagen in overleg met de groep vluchtelingen. “Om te beginnen gaan we ze vragen wat zij willen eten. Maar er zijn meer stappen denkbaar. Misschien kunnen we eerst samen koken. En weer een stap verder ze de maaltijden zelf laten verzorgen. Ze krijgen dan de beschikking over de keukens en wij zorgen voor de boodschappen.’’’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.