Week van gebed voor eenheid van christenen

Het thema voor de aanstaande ‘Week van gebed voor eenheid van christenen’ is ‘Heb God lief en je naaste als jezelf’. Het is ontleend aan de parabel over de barmhartige Samaritaan, waarin Jezus laat zien wat het betekent om je naaste lief te hebben (Lucas 10 vers 25-37). Het materiaal voor deze Week van gebed is voorbereid door een oecumenische werkgroep uit Burkina Faso. 

De Week van gebed voor eenheid is een jaarlijks terugkerende week waarin wereldwijd miljoenen christenen samen bidden. De wereldwijde kerk kent vele uitingen en kleuren. Tijdens de jaarlijkse gebedsweek vieren christenen dat ze ondanks deze verschillen verbonden zijn. Ze erkennen dat eenheid niet vanzelfsprekend is en zien daarom het belang van gebed hiervoor. Deze gebedsbeweging bestaat al ruim 175 jaar.

Bijeenkomsten en gebedsmomenten

In de Week van gebed zijn er in Hilversum en Loosdrecht verschillende bijeenkomsten en gebedsmomenten om 19u30, waaronder:

  • maandag 22 januari: Hervormde Gemeente Sijpekerk, Nieuw Loosdrechtsedijk 171 Nieuw-Loosdrecht.
  • dinsdag 23 januari: Vitamine G/Diependaalse kerk, Diependaalselaan 138 Hilversum
  • woensdag 24 januari: Christelijke gemeente Silo, Zadelstraat 3 Hilversum
  • donderdag 25 januari: Vrije Evangelische Gemeente, Taludweg 35A Hilversum
  • vrijdag 26 januari: De Schuilhof, Dalweg 8A Hilversum
  • zaterdag 27 januari: Grote Kerk, Kerkbrink 4 Hilversum.

Ga voor meer informatie naar: www.weekvangebed.nl.

 

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.