‘We voelen ons sterker verbonden’

‘Na een jaar lang op weg zijn met het thema ‘Verbonden’, kunnen we concluderen dat we ons sterker verbonden voelen met elkaar.’ Dat concludeerden Simone Lamain en Piet Meindertsma. Zij gingen op 2 juni in gesprek met vijf PgH-predikanten over het afgelopen seizoen.

Prekenseries

De twee gezamenlijke prekenseries zijn misschien wel de sterkste activiteiten binnen het gezamenlijke jaarthema Verbonden. Predikanten preken in hun eigen wijkgemeente en soms nemen ze dezelfde preek mee naar een andere wijkgemeente.

Ds. Heleen Weimar ontwikkelde twee prekenseries. Zo mocht ds. Erik van Halsema preken over scheiden. Ds. Wim Moehn en ds. Aster Abrahamsen waren met het thema dienaar van woord onderweg. Bijzonder was dat twee predikanten zich letterlijk aan onze Protestantse gemeente verbonden.

Een Protestantse gemeente in ontwikkeling. Het PgH2024-proces beheerste ons gemeente-zijn. Hoe willen we samen kerk zijn? Hoe kunnen we samen bouwen aan geestelijke tempel waar God bij ons wil wonen?

Ga je mee

Het jaarthema Verbonden ruilen we in voor ‘Ga je mee?’ voor volgend seizoen. Wederom een uitnodigend thema dat past bij het PgH2024-proces. Komende tijd vallen belangrijke besluiten. Van harte hopen we samen verder reizen én dat we uitnodigend mogen zijn voor alle Hilversummers.

Het tafelgesprek was een vervolg op ‘De Bethlehemkerk Draait Door’. De organisatoren willen graag door in het nieuwe seizoen onder de noemer ‘Kerbrink Café live’.  

Bovenstaand artikel is een voorproefje van het een artikel dat in de volgende Kerkbrink verschijnt.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.