Wat kun je doen voor Oekraïne?

Op de website van de Protestantse Kerk in Nederland staan tal van suggesties om in actie te komen voor inwoners van Oekraïne. Zoals onderdak bieden aan vluchtelingen uit Oekraïne.

Onderdak bieden

De site geeft onder meer een stappenplan om als kerk onderdak te regelen. Klik daarvoor hier.
Vluchtelingen uit Oekraïne worden in Hilversum momenteel ondergebracht in het voormalige Vara-gebouw tegenover het MCO. In eerste instantie is het pand aan de Heuvellaan bedoeld voor de opvang van maximaal 400 vluchtelingen. Blijft de stroom vluchtelingen aanhouden, dan kan de opvang worden uitgebreid naar 600 mensen of meer.

Inmiddels zijn er allerlei initiatieven gestart om vluchtelingen bij te staan. Vanuit kerken in Hilversum staan mensen klaar om te koken, een luisterend oor te bieden en hand- en spandiensten te leveren. De Raad van Kerken inventariseert de hulp vanuit de kerken en stemt af met de gemeente Hilversum. Vrijwilligers kunnen zich ook rechtstreeks melden bij de gemeente via www.hilversum.nl/oekraine.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.