Verkiezing mooiste lied van Willem Barnard

Wat is het mooiste lied dat dichter-dominee Willem Barnard ooit schreef? Iedereen kan haar of zijn stem uitbrengen in een verkiezing die deze zomer wordt gehouden.

Willem Barnard (1920-2010) is bekend van liederen als ‘Wat zijn de goede vruchten’, ‘Een mens te zijn op aarde’ en ‘O kom, o kom, Immanuël’. Gezangen van zijn hand staan, behalve in het nieuwe Liedboek uit 2013 (meer dan zeventig), ook in katholieke liedbundels en in Hemelhoog en Weerklank.

In totaal schreef Barnard – als je de dertig psalmen meetelt die hij berijmde – meer dan 350 liederen voor gebruik in de kerk. Onlangs verschenen ze gebundeld en voorzien van toelichtingen, in de driedelige verzameluitgave ‘In wind en vuur’. 

Verkiezing

De verkiezing wordt ter gelegenheid van die publicatie uitgeschreven door uitgeverij Skandalon, het Nederlands Dagblad, KRO-NCRV en enkele partners op het gebied van kerkmuziek.

Op mooistebarnardlied.nl hebben de organisatoren van de verkiezingen tien ‘topliederen’ voorgesorteerd. Maar wie aan de verkiezing wil meedoen, hoeft zich daar niet aan te houden. Je kunt ook een eigen keuze maken uit alle 352 liederen die in de verzameluitgave zijn opgenomen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.