Wake Oekraïne: Heer, blijf bij ons

‘Heer, blijf bij ons’. Met deze smeekbede eindigde de wake voor Oekraïne in de Bethlehemkerk van 31 maart. Vluchtelingen uit Oekraïne waren te gast. Teksten klonken in het Oekraïens en het Nederlands. De wake is nog te zien via deze link.

Aan het begin van de wake werden zeven kaarsen ontstoken. Voor inwoners van Oekraïne, vluchtelingen uit Oekraïne, vluchtelingen uit andere delen van de wereld, mensen die vluchtelingen opvangen, Russen die tegen de oorlog protesteren, wereldleiders op zoek naar vrede en gerechtigheid en voor een ieder die bezorgd is om de toekomst en de hoop op vrede leven houdt.

Keten van wekelijkse wakes

Dominee Hanneke Keur en lector Hanneke Dral gingen voor. Zhanna Peschar verzorgde de vertalingen en Johan van der Leij begeleidde op piano en orgel. De wake maakt onderdeel uit van de keten van wekelijkse wakes voor Oekraïne. De keten is een initiatief van de Raad van Kerken Hilversum. Telkens op donderdagavond om 19u00 uur, telkens op een andere locatie en met andere voorgangers en voorbidders.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.