Wake met Oekraïense vluchtelingen terug te zien

‘Het is heel verschrikkelijk. Veel steden zijn platgebombardeerd. Veel mensen zijn gedood. Het is oorlog. Er is honger, dorst en een groot tekort aan medicijnen.’ Aldus Jelena, een van de Oekraïense vluchtelingen in haar getuigenis tijdens een wake afgelopen donderdagavond in de Sint-Vituskerk aan de Emmastraat. De wake is nog terug te zien. Klik daarvoor hier.

Recht, bescherming, licht en waarheid

Jelena zei ‘ontzettend dankbaar te zijn voor de mensen die de armen openhouden voor vluchtelingen uit Oekraïne en ons wensen te ontmoeten’.
In de wake gingen pastoor Jules Dresmé en Jan Willem Meinsma voor. Meinsma is voorzitter van de Hilversumse Raad van Kerken. De Raad coördineert de ‘keten van wakes‘ de komende weken in Hilversumse kerken, alsook hulp aan vluchtelingen vanuit kerken.

In de wake klonken gebeden en liederen, waaronder Oekraïense gezangen. Met de woorden van psalm 43 werd God gevraagd recht en bescherming te bieden en om licht en waarheid. Een tolk verzorgde de vertalingen.

De volgende wake is in De Morgenster in Hilversum Noord-Oost op 24 maart om 19u00.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.