Voorlopig géén voorzangers

Voorlopig géén voorzangers in kerken van de Protestantse gemeente Hilversum. Sinds enige tijd was het gebruikelijk dat een aantal voorzangers op voldoende afstand van elkaar de vieringen luister bijzette. De Hilversumse protestantse kerken volgen nu het dringende advies dat de Protestantse kerk Nederland deze week uitbracht.

De PKN ‘adviseert gemeenten met klem in ieder geval de komende vier zondagen tot en met 7 februari 2021, tijdens de kerkdienst in het geheel niet te zingen. Dus ook niet met een klein aantal personen, zoals in het vorige advies nog als mogelijkheid werd genoemd. De Britse variant van het coronavirus blijkt extreem besmettelijk te zijn. Volledig vertrouwen op afstand houden en ventilatie is té risicovol. Dat advies geldt ook voor het opnemen van liederen in een doordeweekse setting, met een klein aantal mensen. Dan zijn de risico’s namelijk net zo aanwezig.’

Creativiteit

Kerken van de Hilversumse protestantse gemeente verzorgen de muziek de komende week op andere manieren. Onder meer via opnamen uit eerdere vieringen, alleen instrumentaal of met gebruikmaking van video- en filmbeelden.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.