Vitamine G viert voor het eerst in de Morgenster

Met taart, slingers en nieuwsgierige blikken kwamen Vitamine G-ers afgelopen zondag 17 maart de Morgenster binnen. Daar werden ze welkom geheten door de gemeenschap van BeMoRe-de Morgenster voor een gezamenlijk koffiemoment. Het werd een gezellige ontmoeting, die overging in de eerste viering van Vitamine G in de Morgenster.

Samen vieren

Terwijl de muzikanten en technici zich installeerden, verkenden de kinderen samen met de leiding de ruimtes waarin zij tijdens de dienst terecht zouden komen. Spannend, en ook wel leuk. In de kerkzaal was het even wennen aan de ruimte en opstelling, maar wat ook direct opviel: wat klinkt muziek hier goed. In de meditatieve viering stond Petrus centraal. Met Bijbelteksten, liederen en reflectiemomenten werd stilgestaan bij zijn vriendschap met Jezus, zijn verloochening van Jezus en zijn ontmoeting met Jezus na Jezus’ dood. Het stilstaan bij Petrus en zijn relatie met Jezus was ook een stilstaan bij jezelf in dit perspectief. Aan het einde van de dienst kwamen de kinderen terug in de kerk, met een zelfgemaakt cadeau voor de gemeente van BeMoRe-de Morgenster: twee vazen vol geknutselde bloemen. Deze bloemen hebben een mooie plek gekregen in de kerk.

Spelen en napraten

Tijdens de koffietafel na afloop werd door de volwassenen druk nagepraat, over de inhoud van de viering en het landen in de Morgenster. Veel kinderen hadden het gebouw inmiddels verlaten; zij waren de speeltuin in gerend, sommigen waren gebleven om nog lekker verder te knutselen. Vitamine G gaat de komende weken wennen aan deze nieuwe, tijdelijke plek en haar weg zoeken in het gebouw en de kerkzaal. Het ervaren van en experimenteren met deze nieuwe ruimte en het samenkomen op verschillende tijdstippen de komende maanden, geeft Vitamine G ook weer nieuwe input richting de toekomst.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.