Vitamine G krijgt tijdelijk onderdak in De Morgenster

De wijkgemeente De Morgenster en missionaire gemeente Vitamine G hebben van het breed moderamen het verzoek gekregen om De Morgenster samen te gebruiken voor hun vieringen en activiteiten. Met het meer samen vieren binnen BeMoRe ontstaat ruimte om De Morgenster te delen. De Morgenster en Vitamine G hebben hierop, na overleg, positief gereageerd op dit verzoek.

In februari of maart zal Vitamine G verhuizen van de Diependaalse Kerk naar De Morgenster. “Belangrijk om te weten: dit is in beginsel een tijdelijke verhuizing! Onze definitieve nieuwe plek weten we naar verwachting later dit jaar”, schrijft het kernteam van Vitamine G. In april dit jaar neemt de algemene kerkenraad een voorgenomen besluit over gebouwen. In juni volgt een definitief besluit. Dan wordt duidelijk welke kerkgebouwen de thuiskerken van de drie geloofsgemeenschappen worden en per wanneer.

Ontstaan

De Diependaalse Kerk is de plek waar Vitamine G in 2010/2011 is ontstaan. Het groeide uit van een pioniersplek in 2014 tot de missionaire gemeente die het nu is. “Verhuizen uit de Diependaalse Kerk gaat velen van ons ook aan het hart”, aldus het Kernteam, “De plek waar we warme banden kregen met diverse gemeenteleden van wijkgemeente Diependaal, waar we met elkaar activiteiten ontwikkelden, waar we werden gesteund door wijkgemeente Diependaal en de Stichting tot Behoud van de Diependaalse Kerk. Zonder hen had Vitamine G niet zo kunnen opgroeien en opbloeien. Dat deze wijkgemeente nu gaat stoppen en wij gaan verhuizen: dat raakt ons ook en doet iets met ons. Het is belangrijk ook hier ruimte aan te geven en dat zullen we ook doen”.

Verhuizing

Dat Vitamine G nu verhuist heeft te maken met de kosten die zijn verbonden aan het blijven vieren in de Diependaalse Kerk. Het breed moderamen heeft, in samenspraak met het kernteam, besloten deze extra kosten liever niet te maken.

De vieringen van Vitamine G beginnen om 12.00 uur. Af en toe zullen vieringen op een ander tijdstip starten (bijvoorbeeld als BeMoRe in De Morgenster viert). Hou de agenda van Vitamine G in de gaten voor een overzicht van de vieringen en tijdstippen.

 

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Liesbeth van Renssen (voorzitter wijkkerkenraad De Morgenster) of Els de Kruijf-Satter (voorzitter kernteam Vitamine G).

 

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.