Vitamine G bijna pionier af

Nog even en dan is de geloofsgemeenschap Vitamine G pionier af. De missionaire pioniersplek van de Protestantse gemeente Hilversum is in de laatste fase aangekomen van pioniersontwikkeling. Dit vraagt onder meer om beslissingen over de verbondenheid met de voorgangers van Vitamine G, Kaj en Rianne ten Voorde.

In vergadering van de Algemene kerkenraad van 1 maart werd onder meer gesproken over het continueren van de contracten van de twee voorgangers die samen voor 0,5 op tijdelijke basis in dienst zijn. Geert Jurrie Schutte, kernteamlid van Vitamine G, schetste verschillende toekomstscenario’s. De laatste fase van de pioniersontwikkeling betekent dat Vitamine G niet langer meer subsidie ontvangt van de Protestantse Kerk Nederland. De Vitamine G gemeenschap heeft zich unaniem uitgesproken om door te gaan met Rianne en Kaj als voorgangers.

Mogelijkheden onderzoeken

De Algemene kerkenraad ziet de kracht van missionaire aanwezigheid. Het geluid van Vitamine G is vernieuwend en moet behouden blijven, zo klonk het. Het missionair gemeentezijn is een prioriteit in het nieuwe beleidsplan van de Protestantse gemeente. Hans Zwagemaker, voorzitter van de kerkrentmeesters van de PgH, bracht in dat, gegeven de ontwikkeling in opbrengsten uit Kerkbalans en collecten, er momenteel weinig ruimte is voor nieuwe vaste aanstellingen. Wel zegde hij nadrukkelijk toe de mogelijkheden te onderzoeken hoe vanuit de PgH Kaj en Rianne als voorgangers kunnen worden behouden.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.