Veertigdagen vespers: Jezus’ weg van de schepping

De natuur speelt een grote rol in het leven van Jezus. Jezus stelt de bloemen en vogels als voorbeeld voor een levenshouding, hij trekt zich terug in de woestijn, hij bedwingt een storm op zee. In zijn gelijkenissen gebruikt hij veel natuurbeelden en in de Hof van Olijven bidt Jezus in de nacht voor de kruisiging.

Vanaf woensdag 2 maart zijn in De Morgenster om 19u30 oecumenische vespers samen met parochianen van de r.-k. H.Hart-H.Josephkerk in Hilversum Noord. Iedere woensdag tot aan Pasen. Jezus’ weg van de schepping is het verbindende thema in de vespers. Foto’s van Frans Hofhuis verbeelden telkens het thema.

De vespers bieden een intens moment van gebed en verstilling gedurende de veertig dagen voorafgaand aan het Paasfeest. Musicus Klaas de Haan speelt op de vleugel zeer sfeervolle Preludes en Etudes van Alexander Skrjabin.

De vespers zijn van 19u30 tot 20u00 op 2, 9, 16, 23, 30 maart en 6 april. De viering van 16 maart is alleen via een livestream te volgen. Deze laatste wordt opgenomen op 9 maart van 20u15 tot 20u45. Ook hierbij van harte welkom.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.