Opvolging Jurjen Zeilstra in twee etappes

Per 1 november kan de Regenboogkerk een tijdelijke vervanger halftijds aanstellen voor dominee Jurjen Zeilstra. Zeilstra neemt op 31 oktober afscheid van protestants Hilversum. Hij heeft een beroep aangenomen van de Protestantse gemeente Blaricum.

Voor vier jaar

Tegelijk gaat de wijkgemeente van de Regenboogkerk op zoek naar een halftijds predikant of kerkelijk werker voor een periode van vier jaar. Deze toekomstige pastor neemt dan vervolgens de plaats in van de tijdelijke vervanger. De periode van vier jaar is ingegeven door PgH2025. De komende tijd maakt de Algemene kerkenraad keuzes over hoe de Protestantse gemeente in 2025 samen kerk in Hilversum wil en kan zijn.

Bovenwijkse taken

Momenteel zijn dominee Heleen Weimar voor 20 uur en Jurjen Zeilstra voor 40 uur per week in dienst. Gezamenlijk besteden zij 40 uur aan de wijkgemeente van de Regenboogkerk en 20 uur aan zogenoemde bovenwijkse taken, werkzaamheden ten behoeve van de gehele PgH. Per november komen hun bovenwijkse taken te vervallen. Weimar en de tijdelijke vervanger zijn vanaf komende maand samen voor 40 uur werkzaam voor de wijkgemeente van de Regenboogkerk. De Algemene kerkenraad buigt zich binnenkort over de toekomstige invulling van bovenwijkse taken. De Regenboogkerk verwacht binnenkort de tijdelijke vervanger te kunnen presenteren.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.