Versoepelingen coronamaatregelen in PgH-gemeenten

Een viertal PgH-kerken voert aanstaande zondag versoepeling door van de coronamaatregelen. Te weten: de Grote Kerk, De Morgenster, Vitamine G en de Regenboogkerk. De Bethlehemkerk versoepelt na aanstaande zondag. De Diependaalse Kerk bekijkt komende week welke versoepelingen mogelijk zijn.

Geen coronapas

Geen van de PgH-gemeenten vraagt voor de kerkdienst de coronapas te overleggen. Wel wordt kerkgangers gevraagd gepaste afstand te houden. Dit conform het advies dat de Protestantse Kerk Nederland deze week uitbracht.
De Grote Kerk blijft voorlopig de 1,5 meterregel hanteren. De Morgenster verzoekt de kerkgangers om twee stoelen ruimte te houden en bij coronagerelateerde klachten de viering via kerk-tv mee te maken. In de Regenboogkerk is er een apart gedeelte in de kerkzaal voor mensen die 1,5 meter afstand willen houden òf niet volledig gevaccineerd zijn, niet hersteld zijn van corona en niet binnen de afgelopen 24 uur negatief zijn getest. Buiten dit gedeelte is 1,5 meter afstand tussen elkaar niet meer nodig. Vitamine G vraagt een ieder om verantwoordelijk te handelen. Er is een speciale plek in de kerk voor mensen die op 1,5 meter afstand van elkaar willen blijven. Op 3 oktober vraagt de Bethlehemkerk bij klachten uiteraard thuis te blijven en in de kerkzaal minimaal één stoel vrij te houden tussen de kerkgangers.

Wel of niet reserveren

Voor De Morgenster, Vitamine G en de Regenboogkerk is het niet langer nodig te reserveren voor de kerkdienst. Het aanmeldingssysteem blijft voorlopig nog wel gelden in de Grote Kerk en de Bethlehemkerk.

Zingen en koffie drinken

De gemeentezang komt weer terug. Niet langer wordt met voorzangers gewerkt in de Regenboogkerk, Vitamine G, De Morgenster, de Grote Kerk en vanaf 3 oktober in de Bethlehemkerk. De liederen kunnen weer door iedereen worden meegezongen. Ook het koffiedrinken na de viering is weer mogelijk. Een aantal gemeenten gaf al eerder ruimte om elkaar na de kerkdienst te ontmoeten. Voor de huiskringen van Vitamine G gelden de gebruikelijke richtlijnen van de rijksoverheid. Dat geldt over het algemeen ook voor bijeenkomsten van huurders van de kerkruimten.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.