Ruimere voorwaarden eenmalige energietoeslag

Dieuwertje Zantingh, diaconaal werker van de Protestantse gemeente Hilversum, vraagt aandacht voor de verruiming van de voorwaarden voor de eenmalige energietoeslag. Mogelijk van belang voor jou en/of voor mensen die je kent.

Zij schrijft: ‘Recent heeft de gemeente de inkomensgrens van de eenmalige energietoeslag van 120% verhoogd naar 130% van het sociaal minimum. Hierdoor kunnen meer inwoners een bijdrage ontvangen om hun energielasten te betalen. Door de verhoging helpt de gemeente Hilversum meer huishoudens met de hoge energierekening en stijgende kosten voor levensonderhoud.’

Wanneer recht op de energiestoeslag?

Zantingh: ‘Met een inkomen tot maximaal 130% van het sociaal minimum heeft u recht op de toeslag. Voor een alleenstaande is dit ca. 1.360 euro, voor een gezin ca. 1.943 euro. Daarnaast moet u ingeschreven staan in de gemeente Hilversum en een energiecontract hebben dat op uw naam staat.’

Aanvragen

‘U kunt de energietoeslag voor 2022 nog tot en met 31 december 2022 aanvragen bij de gemeente Hilversum via de website: www.hilversum.nl/sociaal-plein/inkomen-toeslagen/energietoeslag-bij-laag-inkomen. U kunt het aanvraagformulier ook ophalen bij de receptie van het Sociaal Plein aan de Wilhelminastraat 1-19. Dit kan elke werkdag tussen 9u00 en 17u00. U kunt met uw vragen eveneens terecht bij het Sociaal Plein. De energietoeslag heeft geen gevolgen voor uw uitkering of voor de toeslagen die u ontvangt, zoals huurtoeslag en zorgtoeslag.

Voor meer informatie of voor hulp kunt u ook contact opnemen met Dieuwertje Zantingh via dit mailadres of telefonisch via 06 5066 0262.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.