Verdiepende gesprekken over opvang asielzoekers

Als vervolg op de stadsgesprekken over toekomstige opvang van asielzoekers houdt de gemeente Hilversum twee verdiepende gesprekken. Alle Hilversummers zijn voor de gesprekken uitgenodigd.

Het eerste gesprek is op 30 september van 14u00 tot 17u00 in het Raadhuis. Het tweede vindt plaats in De Vorstin op 5 oktober van 19u00 tot 22u00. Ga voor meer informatie en aanmelding naar deze website. Of klik hier voor het filmpje met wethouder Bart Heller.

Volop ruimte om ideeën te wisselen

Op de website ‘Wat is er nodig’ schrijven de organisatoren: ‘De resultaten van de stadsgesprekken in juli hebben we naast elkaar gelegd en samengevat tot een aantal thema’s. In de verdiepende gesprekken praten we verder over deze thema’s. In het eerste deel van de bijeenkomst laten we experts en stadspartners aan het woord. Daarna gaan we in kleinere groepen uiteen om verder te praten over een thema en er een praktische invulling aan te geven voor Hilversum. Dat doen we zo met alle thema’s. Er is dus volop ruimte om gedachten en ideeën te delen. Om iedereen de kans te geven om mee te praten, organiseren we twee bijeenkomsten.’

Het beste voor iedereen in Hilversum

‘De thema’s die we bespreken zijn:
• Hilversumse asielopvang: wat zit daarin en omheen?
• Wat als er asielopvang bij jou in de buurt komt?
• Hoe kunnen we van asielopvang het beste maken voor iedereen in Hilversum?
• Hoe zorgen we ervoor dat iedereen die dat wil betrokken is en juist geïnformeerd?’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.