Verbonden

De predikanten van de Protestantse gemeente Hilversum hebben voor de vierde keer gekozen voor een gezamenlijk jaarthema voor de PgH. Voor het seizoen 2022 – 2023 is dat Verbonden.

We leven in een tijd waarin we aan de ene kant ons meer dan ooit verbonden voelen met alle leven op aarde en er anderzijds allerlei ontwikkelingen zijn die daar haaks op staan. We zien een dreigende tweedeling van onze samenleving waarin standpunten zich verharden.

Als Protestantse gemeente voelen we ons geïnspireerd door onze traditie. De gedachte van verbondenheid krijgt alle nadruk. De Bijbel spreekt van een verbond van God met de aarde en de mensen. Hij roept mensen op tot praktische verbondenheid met elkaar.

Na drie jaarthema’s waarin Jezus de Zoon, God als Schepper en de Heilige Geest centraal stonden gaan we met ‘Verbonden’ feitelijk de eerdere drie thema’s met elkaar combineren: de oude leer van de Drieëenheid spreekt immers op een fundamentele manier over verbinding….

Dominee Jetty Scheurwater biedt de komende tijd vier verschillende oefeningen aan met de Bijbel. Oefeningen waarin het verbond van God ... Lees verder...

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.