Verbijstering om Oekraïne: ‘Heer, ontferm U’

De oorlog in Oekraïne is in alle hevigheid losgebarsten. De situatie verandert van minuut tot minuut. Dominee René de Reuver van de Protestantse Kerk in Nederland: ‘Met verbijstering kijken we naar de beelden uit Oekraïne. Wij kunnen niet anders dan dit bij God brengen: “Heer, wij roepen U om hulp. Ontferm U over de inwoners van Oekraïne, zie om naar iedereen die getroffen is door het vreselijke oorlogsgeweld.’  De PKN roept protestantse gemeenten in Nederland op om zondag te bidden voor Oekraïne. 

Verbonden met Oekraïne

Er is al jarenlang een hechte band tussen de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie met partners en kerken in Oekraïne. De Reuver: ‘We voelen ons vandaag meer dan ooit met hen verbonden, en leven met hen mee in deze inktzwarte tijd. In tijden van oorlog komt het erop aan dat je samen bidt om vrede.’

René de Reuver roept protestantse gemeenten op om zondag in de kerkdiensten te bidden voor Oekraïne: ‘Laten we samen in gebed gaan voor alle mensen die zo zwaar lijden in deze situatie. Heer, ontferm U over hen in dit verschrikkelijke oorlogsgeweld.’ Ook op Aswoensdag, 2 maart, wordt opgeroepen tot wereldwijd gebed. Kerken kunnen ook bij dit moment aansluiten en bij de start van de Veertigdagentijd bidden en vasten voor de situatie in Oekraïne. 

Klik voor meer informatie en gebedsteksten hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.