Beroeping nieuwe predikant van start

Op 1 maart gaat de beroeping van een nieuwe predikant in de Protestantse gemeente Hilversum van start. De vacature is ontstaan na het vertrek van dominee Jurjen Zeilstra afgelopen jaar. De beroepingscommissie van de Regenboogkerk zoekt een ‘betrokken en inspirerende’ predikant, voor een halftijds-betrekking voor de duur van vier jaar. De vacature vind je hier.

Met heel je hart, ziel en verstand

De beroepingscommissie schrijft: ‘Als predikant werk je van nature graag samen en zoek je verbinding met mensen van allerlei achtergronden en leeftijden binnen en buiten de gemeente. Je luistert goed en weet mensen te inspireren om steeds opnieuw gestalte te geven aan de opdracht God lief te hebben met heel je hart, ziel en verstand en de naaste als jezelf.

Verder vermeldt het profiel: ‘Je geeft ruimte voor het delen van zorgen en vreugde en wissel je diepgang af met luchtigheid en humor. Dat je hart hebt voor jonge(re) mensen, hun leefwereld kent en in staat bent hen te bereiken en betrekken is voor ons heel waardevol. Ook weet je gemeenteleden te enthousiasmeren voor kerkelijk werk.’

Regenboogkerk

De beroepingscommissie geeft aan dat ‘de naam van wijkgemeente verwijst naar het symbool voor Gods trouw, de regenboog. De kleuren van de regenboog verwijzen ook naar diversiteit. Zoals alle verschillende kleuren in de regenboog bij elkaar horen, zo horen alle mensen ongeacht achtergrond of geaardheid erbij. Wij streven ernaar een gastvrije, open en pluriforme wijkgemeente te zijn met de bereidheid om open te staan voor elkaars gedachtegoed en geloofsbeleving.’

De Regenboogkerk is onderdeel van de Protestantse gemeente te Hilversum (PgH) en is actief betrokken in een veranderingsproces dat in 2025 afgerond moet zijn. Om die reden is de aanstelling tot medio 2026.

Het staat uiteraard vrij te vacature te delen. Graag zelfs. Zie: https://regenboogkerkhilversum.nl/vacature-predikant

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.