Uw Koninkrijk Kome

Komende donderdag is het Hemelvaartsdag.  Terwijl de kerk over de hele wereld twee belangrijke gebeurtenissen viert, namelijk Pasen en Pinksteren, gaat de tijd ertussen vaak verloren. De gebedsbeweging ‘Uw Koninkrijk Kome’ helpt ons hierbij stil te staan.

De apostel Johannes zegt: ‘Laten wij elkaar liefhebben’. Dat geven we de komende dagen handen en voeten door te bidden voor een ander. Bid voor vijf mensen in jouw omgeving. Het mooiste dat je voor iemand in je omgeving kunt doen is voor die persoon bidden. Als we bidden dat mensen Jezus mogen leren kennen, doen we dat met het oog op het Koninkrijk van God. Een uitgelezen kans daarvoor is de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren. De periode waarin de discipelen vol verwachting uitkeken naar de komst van Gods Koninkrijk vanuit de hemel, met de komst van de heilige Geest. Juist in deze tijd kijken we omhoog naar Jezus als onze voorbidder in de hemel, en zien we uit naar het werk van de Heilige Geest die ons leven vernieuwt.

Bidden voor de Geest

Bid jij tien dagen mee, zoals de discipelen dat deden in Jeruzalem? Bidden om de komst van de Geest én om geloof voor hen van wie wij houden. Tussen Hemelvaart en Pinksteren bidden we samen om de kracht en de vervulling met de Heilige Geest. Op die manier zijn we samen gericht op de Vader. We zijn ons bewust dat we op onze eigen plaats getuige zijn van Gods liefde. Tien dagen lang bid je heel specifiek voor vijf mensen in jouw netwerk: een vriend(in) of familielid, je naaste buren of een collega op je werk. Je bidt dat ze Jezus leren kennen. Juist omdat we leven vanuit de opstandingskracht van Jezus, zien we hoopvol uit naar groei van Gods Koninkrijk en de komst van de heilige Geest.

Op initiatief van de Anglicaanse Kerk worden christenen sinds 2016 wereldwijd opgeroepen om tussen Hemelvaart en Pinksteren te bidden om de komst van het Koninkrijk. Bij dit initiatief Thy Kingdom Come sluiten onder meer de IZB, EO en Alpha Nederland en PKN aan.

Meedoen? Download het gebedsdagboek. Dit is geschreven door aartsbisschop Justin Welby en vertaald door de IZB. Meer informatie vind je op de website van de IZB

Gebedsgroep Bethlehemkerk

Ken je de gebedsgroep in de Bethlehemkerk al? De groep komt wekelijks samen in het stiltecentrum. Iedereen is vrij om aan te sluiten, aanmelden is niet nodig. Je bent welkom wekelijks aan te sluiten, maar ook als je af en toe mee wilt bidden, ben je welkom.

Eerstvolgende gebedsbijeenkomst is woensdag 15 mei, 7.00 uur, Bethlehemkerk Loosdrechtseweg 263. Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Aster Abrahamsen.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.