Uitnodiging voor 4 mei

De gemeente Hilversum nodigt Hilversummers uit om aanwezig te zijn bij de Herdenkingsbijeenkomst op 4 mei. Ter herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog, oorlogssituaties en vredesoperaties.

De herdenking start in Theater Gooiland om 18u30. Burgemeester Gerhard van den Top en Gerard Klein voeren het woord. Gerard Klein is voorzitter van de Joodse gemeente. Een muzikale bijdrage is er van Noa Wildschut en Yoram Ish-Hurwitz.

Aansluitend is er een stille tocht naar het verzetsmonument in het Rosarium, waar ‘Signaal Taptoe’, twee minuten stilte en het Wilhelmus klinken. Stadsdichter Charlotte de Raad draagt een gedicht voor. De herdenking wordt afgesloten met een defilé waarbij de mogelijkheid wordt geboden om bloemen en kransen te leggen. De Raad van Kerken zal namens kerken in Hilversum een krans leggen.

Theater Gooiland: Luitgardeweg 12 Hilversum
Rosarium: Boomberglaan Hilversum.

Zie voor het volledig programma hieronder.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.