Ugandareis jongeren definitief van de baan

Bijzonder spijtig. De voor 2020 en later voor 2021 geplande diaconale reis van jongeren naar Uganda gaat ook in 2022 niet lukken. Jongeren uit Hilversumse kerken hadden een mooi plan: meebouwen aan een schoolgebouw in Lwamalenge in Uganda. De reisorganisatie Livingstone heeft echter besloten te stoppen met werkvakanties. Na corona werd deze tegenslag er één te veel.

De deelnemers hebben flink actie gevoerd om de benodigde gelden voor de bouw en de reis bijeen te krijgen. Dat geld krijgt nu gedeeltelijk een andere bestemming. Omdat veel van de gelden bijeen zijn gebracht via kerken in Hilversum willen de jongeren en begeleiders daar verantwoording over afleggen. Het Team Lwamalenge/Uganda schrijft:

  • ‘Ieder kan zelf beslissen over zijn/haar persoonlijke sponsorgelden. 
  • Het startkapitaal waar wij mee konden starten, is voor een volgende diaconale jongerenreis aangevuld tot een bedrag van € 10.000. 
  • Het resterende geld in de pot is gehalveerd: waarbij de ene helft is geschonken aan de school in Lwamalenge/Uganda. De andere helft is geschonken aan Kerk in Actie. 
  • Onze gift van ca € 3950 aan Lwamalenge is inmiddels door Livingstone aangevuld tot € 5000. Dit is voldoende voor één volledig afgebouwd klaslokaal, of twee semi-afgebouwde lokalen.’

Het team laat verder weten: ‘Wij danken u hartelijk voor alle vormen van steun die we van u in de afgelopen tijd hebben mogen ontvangen. Daar zijn we u erg dankbaar voor. Uiteraard houden we u op de hoogte van het project in Lwamalenge en laten we u later graag foto’s zien van de nieuwbouw.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.