Tentoonstelling Grote Kerk langer open

Nog niet naar de tentoonstelling in de Grote Kerk geweest? De tentoonstelling naar aanleiding van de verwoestende brand 50 jaar geleden is verlengd.

De tentoonstelling in de kerk aan de Hilversumse Kerkbrink is nog te bezoeken op:

  • Vrijdag 3 december 13.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag 4 december 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.00 uur
  • Zaterdag 18 december 14.00 tot 16.00 uur

Er zijn rondleidingen van 15 à 30 minuten. Hieraan kunnen maximaal acht personen per keer deelnemen. Coronatoegangsbewijs en mondkapje zijn nodig. De toegang is gratis. Voor meer informatie en aanmelding: www.grotekerkhilversum.nl/tentoonstelling.

Unieke vondst uit de archieven

De tentoonstelling blikt terug op de brand. Wat ging er allemaal verloren? Welke voorwerpen bleven behouden voor de kerk? Hoe reageerde de landelijke pers? En waarom duurde het zo lang voordat de kerk herbouwd werd? Een verbrande torenhaan, geblakerde wijzerplaten en zwartgerande pagina’s uit een psalmboekje zijn de stille getuigen van de brand. Verder is er een unieke vondst uit de archieven van de gemeente bewonderen. Een van de twee leeuwen die vanaf 1743 tot in de negentiende eeuw op de kolommen van de muur om de kerk stonden, is opgespoord en keert weer even terug naar de kerk.

Podcast

Voor de tentoonstelling maakte student Senna Knecht een podcast. Klik hier om de podcast te beluisteren. Inmiddels heeft de herdenking van de brand ook de nodige persaandacht gekregen. Klik voor een overzicht hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.