Stream ‘Zondeval: een pittig thema’

In het Bijbelcafé van 24 maart sprak dominee Wim Moehn over de zondeval. Het bijbelboek Genesis verhaalt hoe na de schepping de harmonie tussen Schepper en schepselen wordt verbroken in de tuin van het paradijs. Met deze lezing sluit het Bijbelcafé het jaarthema Schepping af. Klik hier voor de stream van de bijeenkomst.

Levendige discussie

Wim Moehn, predikant van de Grote Kerk in Hilversum, schetst aan de hand van Genesis en onder anderen Augustinus de spanning tussen enerzijds de overmacht van zonde en vervreemding en anderzijds de roeping van mensen om het goede te doen. Kernvraag voor Moehn blijft ‘waarom luister je niet naar de stem van God?’ Er ontstaat een levendige discussie tussen Moehn en aanwezigen.

Het Bijbelcafé pakt de draad weer op in september. De organisatoren hopen dan weer in de Hilversumse Bibliotheek bijeen te komen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.