Present Hilversum viert vijfjarig bestaan

Al vijf jaar verbindt stichting Present vrijwilligers in Hilversum met mensen die een steuntje kunnen gebruiken. De stichting wil de beweging groter en sterker maken van mensen die omzien naar elkaar. Veel mensen blijken hulpbehoevende mensen in hun omgeving te willen steunen maar weten vaak niet hoe. Present zorgt door overzienbare projecten dat vrijwilligers hulpbehoevenden wel ontmoeten. De Protestantse gemeente Hilversum is één van de vele partners van Present.

In vijf jaar ruim 500 vrijwilligers

In vijf jaar tijd is Present in Hilversum erin geslaagd het aantal vrijwilligers fors te laten groeien alsook het aantal projecten. Afgelopen jaar wisten ruim 500 vrijwilligers ruim 900 hulpontvangers te ondersteunen in 123 projecten.

Jubileum symposium met Lucas Meijs

Op 19 oktober houdt Present Hilversum een symposium om het eerste lustrum luister bij te zetten. Hoogleraar Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit neemt de bezoekers van het symposium mee in de vraag hoe het vrijwilligerswerk in Nederland ervoor staat. Klopt het wel dat er mensen minder vrijwilligerswerk willen doen? En wat zijn nieuwe ontwikkelingen in het betrekken van vrijwilligers in de informele zorg? Ook is er muziek en ontmoeting.

Het symposium is van 15u30 tot 18u00 in Theater Santbergen, Noorderweg 2 schuin tegenover de Oostzijde van station Hilversum. De bijeenkomst staat open voor vrijwilligers en andere belangstellenden. Aanmelding van te voren is noodzakelijk via dit formulier. De toegang is vrij.

Stichting Present Hilversum.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.