Steun voor zieke burgemeester Pieter Broertjes

Burgemeester Pieter Broertjes heeft encefalitis (hersenontsteking). Herstel van encefalitis duurt tenminste twee maanden. Dat meldt de gemeente Hilversum op haar website. Inmiddels heeft de rooms-katholieke Vitusparochie de kerk opengesteld om mensen de gelegenheid te geven Pieter Broertjes met een kaarsje, gebed, bloemen of een kaartje een hart onder de riem te steken.

De Gooi- en Eemlander liet op 22 april mensen aan het woord die de Vituskerk voor Pieter Broertjes bezochten. Volgens de krant kwam er een gestage stroom mensen binnen. Pastoor Jules Dresmé zegt in de krant dat kerken en moskeeën in Hilversum de zieke burgemeester gedenken in hun gebeden.

Kerken en moskeeën

De website van de gemeente vermeldt verder dat ‘de familie van de burgemeester geroerd is door de vele reacties en de zichtbare betrokkenheid van bewoners bij de burgemeester. Op verzoek van de familie worden bloemen voor de burgemeester naar de Vituskerk gebracht. Bewoners mogen ook kaarten en brieven naar de gemeente sturen, postbus 9900. 1201 GM Hilversum. Alle kaarten en brieven, ook van de kerken en moskeeën, worden een aantal maal per week naar de burgemeester gebracht.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.