Start nieuw Bachseizoen live in Grote Kerk

Cantate op de Brink gaat weer live. Op zaterdag 25 september klinkt in de Hilversumse Grote Kerk de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten‘, BWV 93, van Johann Sebastian Bach. De aanvang is om 16.30 uur. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding vooraf noodzakelijk. Zie daarvoor www.cantateopdebrink.nl.

Voor deze cantate verwerkte Bach in alle delen een voor die tijd zeer populaire melodie. Grote kans dat de bezoekers van bijna 300 jaar geleden deze in zijn vele vermommingen herkenden. De bezoekers anno 2021 kunnen nagaan of dit voor hen nog steeds het geval is. Ook klinken het prachtige Verleih uns Frieden van F. Mendelssohn-Bartholdy en een instrumentaal werk van A. Vivaldi.

Vier solisten

Uitvoerenden zijn: Marion Strijk (sopraan), Elsbeth Gerritsen (alt), William Knight (tenor), Kees Jan de Koning (bas), kamerkoor Akkoord en het orkest van Cantate op de Brink. Muzikale leiding: Cees van der Poel. Heleen Weimar verzorgt een korte inleiding.

Meer informatie

Het programma van het seizoen 2021-2022 met alle informatie over de uit te voeren muziek is te vinden op de website www.cantateopdebrink.nl. Ook op Facebook is het laatste nieuws over Cantate op de Brink te vinden. 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.