Start leesgroep ‘Vrede op aarde’

De pastores Rianne ten Voorde en Erik van Halsema starten een leesgroep rond het onlangs verschenen boek ‘Vrede op aarde’ van Stefan Paas. Over het boek verscheen al menig lovende recensie.

Paas is hoogleraar aan de theologische faculteiten in Amsterdam en Utrecht en vaste gast in de populaire podcast ‘De ongelooflijke’. Paas beschrijft in het boek hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is. Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt? Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? Antwoorden geeft Paas onder meer aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Na de jaarwisseling

Van Halsema en Ten Voorde: ‘Ook in Hilversum willen wij er in een leesgroep aandacht aan gaan besteden. Het boek heeft zeven hoofdstukken die we kunnen verdelen over een aantal nog vast te stellen bijeenkomsten. We willen hiermee beginnen na de jaarwisseling.

We weten al dat er belangstelling is voor een dergelijke leeskring. Graag komen we in contact met nog andere mensen die willen meelezen en meepraten. Neem dan s.v.p. contact op met één van ons beiden via een van deze adressen: rianne@vitamineg.net of predikant@morgensterhilversum.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.