Start leesgroep ‘Vrede op aarde’

De pastores Rianne ten Voorde en Erik van Halsema starten een leesgroep rond het onlangs verschenen boek ‘Vrede op aarde’ van Stefan Paas. Over het boek verscheen al menig lovende recensie. De avonden zijn in februari en maart. Je kunt je nu al inschrijven.

Paas is hoogleraar aan de theologische faculteiten in Amsterdam en Utrecht en vaste gast in de populaire podcast ‘De ongelooflijke’. Paas beschrijft in het boek hoe de christelijke boodschap van heil en redding voor de samenleving van nu relevant is. Het christelijk geloof vertelt een verhaal over God die goede plannen heeft met ons en met de schepping. Het is een verhaal vol hoop, troost, vergeving en blijdschap. Hoe kan dit verhaal zo verteld worden in een postchristelijke samenleving dat het mensen raakt? Hoe kunnen christenen zelf weer enthousiast worden voor dit verhaal? Antwoorden geeft Paas onder meer aan de hand van concrete ervaringen en voorbeelden.

Vier avonden in februari en maart

Van Halsema en Ten Voorde: ‘Ook in Hilversum willen wij er in een leesgroep aandacht aan gaan besteden. Het boek heeft zeven hoofdstukken die we verdelen over de bijeenkomsten. En die zijn op vier dinsdagavonden: 13 en 27 februari, 12 en 26 maart. Inloop vanaf 19.30 uur, inhoudelijk programma van 20.00 tot 21.30 uur, uitloop tot max. 21.45 uur. De locatie is nog niet bekend, maar liefst in een huiskamer.’

Begin vast met lezen!

‘Ook meedoen? Dat kan! Mail uiterlijk 26 januari naar predikant@morgensterhilversum.nl of rianne@vitamineg.net. We ontmoeten je graag in deze leeskring; je bent van harte welkom! Let op: het is een behoorlijk dik boek, dus koop ’m op tijd en begin vast met lezen.’

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.