Start Bachseizoen met 300 jaar oude cantate

Op zaterdagmiddag 30 september 2023 trapt Cantate op de Brink het nieuwe seizoen af in de Grote Kerk op de Kerkbrink met de cantate ‘Ich glaube, lieber Herr, hilf meinem Unglauben’ (BWV 109) van J.S. Bach. Als extra vocaal werk klinken ook de Sinfonia uit cantate BWV 18 van J.S. Bach en het Kyrie uit de dubbelkorige mis in Es van J. Rheinberger. De aanvang is om 16u30. De toegang is vrij met na afloop een collecte.

Bach 300 Jahre in Leipzig für die Welt

De Bachcantate is voor het eerst uitgevoerd op 17 oktober 1723, dus 300 jaar geleden. Het is eveneens 300 jaar geleden dat Bach, in mei 1723, startte in zijn functie als cantor in de Thomaskirche in Leipzig. Dit wordt in de Duitse stad uitgebreid herdacht: ‘Bach 300 Jahre in Leipzig für die Welt’. Bach heeft in Leipzig vele prachtige cantates gecomponeerd, waarvan er in Hilversum al tientallen geklonken hebben. Cantate op de Brink herdenkt in de Grote Kerk deze vruchtbare periode door juist deze cantate te laten klinken en viert op deze manier het jubileum een beetje mee.  

Uitvoerenden zijn: Elsbeth Gerritsen (alt), William Knight (tenor), Dudok kamerkoor en het orkest van Cantate op de Brink. De muzikale leiding is in handen van Harry van Berne. Machteld van Woerden verzorgt een korte inleiding.

Voor meer informatie zie de website: www.cantateopdebrink.nl.
Grote Kerk, Kerkbrink 4, Hilversum

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.