Snoepcollecte Sint Maarten

Een snoepcollecte voor de kinderen en de jongeren die zich voorbereiden op Sint Maarten. In de Regenboogkerk, De Morgenster en de Bethlehemkerk is er aan het eind van de zondagse viering op 6 november een inzameling. Snoep, liefst verpakt, kan in manden worden gedaan.

Later die dag gaan kinderen in De Morgenster van 16u15 tot 17u45 lampionnen maken voor het feest van Sint Maarten op 11 november. De middag wordt afgesloten met lekkere pannenkoeken. Zie voor meer informatie de flyer hieronder. Van te voren inschrijven is wel nodig. Gebruik daarvoor dit formulier of de qr-code op de flyer.

De helft van zijn mantel

Het feest van Sint Maarten is genoemd naar Martinus van Tours, geboren in Rome in de 4e eeuw. Hij werd soldaat en ging naar Gallië. Toen hij bij de stadspoort een bedelaar zag liggen, gaf hij hem de helft van zijn mantel. Zo deelde hij warmte en liefde. Later werd Maarten bisschop. Het feest van Sint Maarten op 11 november gaat over ‘ontvangen en delen’. Kinderen gaan dan langs de deuren met hun lampionnen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.