Sluitende begroting geen ‘must’

De Algemene kerkenraad stelde afgelopen maandag in zijn vergadering de begroting 2022 vast van de Protestantse gemeente Hilversum. De begroting laat een tekort zien van € 257.050,-. Het tekort gaat ten laste van de reserves van de PgH.

Het huidige beleidsplan van de PgH heeft echter als uitgangspunt dat ‘de reguliere kerkelijke activiteiten ook regulier bekostigd worden’. Wel is in het beleidsplan ruimte voor investeringen. Daar kan het vermogen voor worden aangesproken. De Algemene kerkenraad besloot dat voorlopig een sluitende begroting voor reguliere inkomsten en reguliere uitgaven geen ‘must’ is. Dit zolang er nog geen besluiten zijn genomen over de vormgeving van de PgH in 2025 en verder.

Diaconie

Naast de begroting 2022 voor de PgH stelde de Algemene kerkenraad eveneens de begroting van de diaconie vast. De diakenen sluiten de begroting met een tekort van € 10.000,-. Zij trekken meer geld uit voor diaconale projecten.
Klik hier voor de begroting van de PgH en hier voor de begroting van de diaconie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.