Schrijf je spirituele autobiografie

Wanneer levensvragen je sterk bezighouden, vragen over jezelf, over de betekenis van je leven of over de toekomst, dan kan het helpen om je eigen leven in kaart te brengen. Hiervoor is de training ‘Schrijven helpt’ opgezet. De training begeleidt mensen in het schrijven van hun eigen levensverhaal en het verhelderen van hun visie op hun leven. Trainer is ds Heleen Weimar die zich hierin heeft geschoold. Er zijn acht bijeenkomsten op vrijdagmiddag. Opgave is noodzakelijk.

Bij het schrijven van een spirituele biografie gaat het niet zozeer om de feiten van ieders leven. Deelnemers worden uitgedaagd aan de hand van hun leven te ontdekken wat zij van waarde vinden, wat hen beweegt, wat hun krachten zijn, waar ze in geloven, uit welke bronnen ze putten. Kortom: hun spiritualiteit. Spiritualiteit is een ruim en open begrip. Je zou het kunnen omschrijven als de ervaring van alles wat het dagelijks leven overstijgt of verdiept. Het is altijd gekoppeld aan iemand levenservaringen.

Eigen geschreven levensverhaal

De training is een aanbod aan de leden van de Protestantse gemeente Hilversum. De groep bevat maximaal acht personen. De bijeenkomsten duren 3,5 uur om de twee weken in de Regenboogkerk. Na acht bijeenkomsten hebben de deelnemers hun eigen geschreven levensverhaal in handen.

Data: de vrijdagmiddagen van 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november, 11 en 18 december 2020 en 8 januari 2021. Tijd: 13.30-17.00 uur

Opgeven: vóór 21 september bij Heleen Weimar (ha.weimar@gmail.com / 06-13616708). Na opgave volgt een uitnodiging voor een intakegesprek. Daarin komt de inhoud van de training aan de orde en of deelname mogelijk is.

 

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.