Scherpstellen op het einde

In Museum Hilversum is tot en met 19 juni nog de tentoonstelling te zien ‘Scherpstellen op het einde’. Fotografen willen laten zien dat doodgaan bij het leven hoort. Op vrijdagavond 10 juni zijn er in het museum lezingen over het thema met onder anderen drie Hilversumse pastores. Van 19u30 tot 21u30.

Onafwendbaar perspectief

Heleen Weimar, predikant van de Regenboogkerk, gaat in op het afscheid moeten nemen van je eigen leven of van iemand die je lief is. Pastoor Jules Dresmé vertelt over het belang van rituelen en predikant Wim Moehn van de Grote Kerk belicht, met foto’s van het afscheid van zijn vader, hoe we omgaan met het gemis.

In de tentoonstelling ‘Scherpstellen op het einde’ laten zes (inter)nationale fotografen de dood zien als onafwendbaar perspectief. Zij ‘verhalen’ over schoonheid van de vergankelijkheid, behoefte aan controle over het einde, afscheid nemen, herdenken en de gevolgen voor de achterblijvers. ‘Het brengt de dood in religieus-filosofisch oogpunt als een open einde’, aldus curator Marc Prüst. Klik voor meer informatie hier.

Museum Hilversum, Kerkbrink 6, 1211 BX Hilversum. Toegang vrij. Aanmelden https://scherpstellen.eventbrite.nl

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.