Scheppingsdagen komende zondagen

Op zeven komende zondagen staat telkens een scheppingsdag centraal in de vieringen en diensten van de Protestantse gemeente Hilversum (PgH). In de zes gemeenten van de PgH klinkt vanaf 11 oktober telkens het verhaal uit de bijbel van een van de scheppingsdagen.

De aandacht voor het bijbelse scheppingsverhaal vloeit voort uit het jaarthema Schepping. Het huidige jaarthema van de PgH-kerken. De predikanten gaan in de komende weken telkens in andere wijkgemeenten voor. Zij nemen ieder een scheppingsdag voor hun rekening. Dat maakt de volgorde van de dagen per wijkgemeente verschillend.

Van chaos naar licht

Zondag 11 oktober is bijvoorbeeld in de Regenboogkerk te horen hoe de bijbel beschrijft dat tijdens de eerste scheppingsdag chaos verandert door de komst van het licht. In de Bethlehemkerk is op 11 oktober de vijfde scheppingsdag aan de beurt. In andere wijkgemeenten weer andere scheppingsdagen.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.