Save the date: Mantelzorg doe je samen

Donderdag 17 oktober 2024 komt wethouder Gerben ten Voorden naar de toerustingsmiddag van het Contactorgaan Ouderen Pastoraat. Thema dit jaar is mantelzorg. Zowel pastoraal bezoekmedewerkers, ouderlingen als mantelzorgers zijn van harte welkom.

Opeens ben je mantelzorger

‘Zorgen voor een naaste, een ouder, kind of partner, mantelzorg is niet iets waar je voor kiest maar wat je overkomt’, schreef Gerben van Voorden in de ‘uitvoeringsagenda mantelzorg in Hilversum 2024-2030’. Je naaste doet een appel op je. Wil jij er langere tijd zijn voor die ander? Je zegt ‘ja’ en opeens ben je mantelzorger.

Wat kunnen we voor elkaar betekenen als het voor de mantelzorger (te) zwaar wordt? Wat kan de kerk dan betekenen voor mantelzorgers? Hoe kan de gemeente mantelzorgers ondersteunen? Hoe kunnen we samen om de mantelzorger staan? Hierover zullen we  van gedachten wisselen bij de jaarlijkse toerustingsmiddag.

Lichtpuntjes

Het Contactorgaan Ouderen Pastoraat nodigt iedereen die betrokken is bij mantelzorg of zelf mantelzorger is, uit voor deze toerustingsmiddag. Spreker is wethouder Gerben van Voorden, tevens lid van de Grote Kerk. Het Hilversumse mantelzorgkoor ‘De Lichtpuntjes’ o.l.v. Ria de Jong treedt op. Donderdag 17 oktober 2024, 14.30-16.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur), Grote Kerk, Kerkbrink 4 te Hilversum.

 

Foto: gemeente Hilversum

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.