‘Samen getuigen in een gepolariseerde samenleving’

Op dinsdagavond 31 oktober, Hervormingsdag, vindt voor de zevende keer de Protestantse Lezing plaats. De lezing wil vanuit protestants perspectief een bijdrage leveren aan een maatschappelijk thema.

Het thema van de lezing is ‘Samen getuigen in een gepolariseerde samenleving’ en wordt uitgesproken door de scriba van de generale synode, ds. René de Reuver. Na de lezing is er een gesprek met de aanwezigen.

Jaarthema ‘Ga mee!’

De protestantse lezing sluit aan bij het jaarthema 2023-2024 ‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’ Dit thema daagt uit om deel te nemen aan Gods wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde. De Reuver: “Het is een uitnodiging om mee te gaan of je mee te laten nemen in de ene beweging van Gods liefde en ontferming (Missio Dei), oftewel om daar te zijn waar Jezus zich laat vinden.” De Reuver hoopt dat er over kerkmuren heen samen gebeden en bijbel gelezen wordt. 

De lezing is in de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk, Joseph Haydnlaan 2a in Utrecht. Het programma begint om 20u00 en wordt om 22u15 afgesloten. Klik hier voor aanmelding en meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.