Rituelen bij afscheid van het leven

Op woensdag 25 oktober zijn Christiaan Boers en Liesbeth Dercksen te gast in het ZinCafé. Zij nemen de bezoekers mee in rituelen rondom het sterven van mensen. Boers is geestelijk verzorger en Dercksen muziektherapeut. De avond begint om 20u00 in Bibliotheek Hilversum.

Voleinding

November is in de christelijke traditie de zogenoemde maand van voleinding. Een maand van het gedenken van de overledenen. Zo viert de katholieke kerk Allerzielen op 2 november. Bij voleinding wordt de blik ook op de toekomst gericht: Wat wil God met onze wereld, met ons leven? Hoe sluiten eind en nieuw begin aaneen? Welke rituelen zijn er rond de voleinding, rond het afscheid van het leven maar ook hoe kan het sterven zelf verlicht worden?

Bibliotheek Hilversum

De avonden van het ZinCafé Hilversum zijn van 20u00 tot 22u00 in Bibliotheek Hilversum, ‘s-Gravelandseweg 55. Na de lezing is er de mogelijkheid van een nagesprek. Entree: €5,- inclusief een consumptie.

ZinCafé Hilversum is een initiatief van de Protestantse gemeente Hilversum in samenwerking met de Bibliotheek Hilversum en de Raad van Kerken Hilversum. Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.