Regenboogkerk beroept Oane Reitsma

De wijkgemeente van de Regenboogkerk wil een beroep uitbrengen op dominee dr. Oane Reitsma. Reitsma is de beoogde opvolger van dominee Jurjen Zeilstra die vorig jaar afscheid nam van kerkelijk Hilversum. Reitsma wordt een halftime functie aangeboden als predikant van de Protestantse gemeente Hilversum ten behoeve van de wijkgemeente van de Regenboogkerk.

Enthousiast en verheugd

Indien gemeenteleden tegen de gevolgde procedure geen bezwaren indienen, zal Reitsma komende week de beroepingsbrief worden overhandigd. Hij heeft vervolgens drie weken de tijd om te reageren op het beroep.
Al eerder gingen de wijkkerkenraad en de Algemene kerkenraad van de PgH unaniem akkoord met het beroep. Gisteravond informeerde de beroepingcommissie tijdens een gemeente-avond leden van de wijkgemeente. De commissie, onder leiding van voorzitter Marlies Pestman, deed een unanieme voordracht en laat weten ‘enthousiast en verheugd’ te zijn.

Momenteel is Reitsma (43) als predikant verbonden aan de Protestantse gemeente Enschede, en eerder aan de Protestantse gemeente Medemblik. In 2014 is Reitsma gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zijn proefschrift draagt de titel ‘Klank als religieuze presentie: De muzikale gestalte in een seculiere tijd belicht vanuit werk van Messiaen’.
Sinds 1 september werkt hij halftime voor de Dienstenorganisatie van de PKN in Utrecht als medewerker spiritualiteit en eredienst. Tot augustus van dit jaar was hij lid van de Generale synode van de PKN, afgevaardigd vanuit de Provinciale synode van Overijssel-Flevoland.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.