Regenboogkerk: alleen online vieringen tijdens lockdown

Ook de Regenboogkerk kiest met ingang van vandaag voor louter online vieringen tijdens de periode van de lockdown. Al eerder besloot de wijkkerkenraad van De Morgenster om de vieringen alleen via de livestream toegankelijk te laten zijn.

In de nieuwsbrief die vandaag verschijnt, schrijft het moderamen van de Regenboogkerk: ‘Na de toespraak van de minister-president van 14 december waarin de lockdown per 15 december werd aangekondigd, koos het moderamen van onze wijkgemeente er voor om de kerkdiensten met maximaal 30 kerkbezoekers door te laten gaan. Echter, naarmate de tijd verstreek en ook vanwege de toenemende aantallen besmettingen en opnames in de ziekenhuizen, begon dit besluit te knagen. Ook van verschillende gemeenteleden ontvingen we opmerkingen over dit besluit.’

Met pijn in het hart

Het moderamen vervolgt: ‘Daarom is op maandag 28 december het moderamen opnieuw via Zoom in beraad gegaan en – met pijn in het hart – is alsnog besloten om per direct geen bezoekers meer toe te laten in de kerkdiensten en deze alleen nog online uit te zenden. Gelukkig beschikken we over een team dat de online diensten op uitstekende wijze verzorgt, waardoor we thuis de erediensten mee kunnen vieren en we als gemeente met elkaar verbonden blijven.
De pastorale medewerkers onderhouden zo veel mogelijk contact met wie dit nodig hebben. Toch vragen wij ook aan u om oog te hebben voor gemeenteleden die moeite hebben met dit besluit en indien u denkt dat dit nodig is, de pastorale medewerker(s) van de betreffende sectie te waarschuwen.’

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.