Raad vraagt kabinet inzet voor Palestijnse christenen

In een open brief van 30 november doet de Raad van kerken een appèl op premier Rutte en de ministers Bruins Slot, Ollongren en Schreinemacher om zich in te zetten voor Palestijnse christenen en voor het behoud van de humaniteit in Israël en de Palestijnse gebieden. Ook roept de Raad op tot een staakt-het-vuren.

De Raad schrijft: ‘Met dit schrijven richten we ons tot u met een dringend verzoek om u, zoveel als dat in uw mogelijkheden ligt, in te zetten voor christenen in Gaza, de Palestijnse gebieden en Israël. Vele van de negentien lidkerken en geassocieerde leden van onze Raad van Kerken in Nederland hebben niet alleen contacten met geloofsgenoten aldaar, maar ook met Palestijnse christenen die in Nederland leven. Wij delen in hun verdriet om de ramp die hen overkomt, we rouwen met hen om hun slachtoffers, we bieden waar mogelijk steun en hulp, en we bidden voor vrede in hun gebied.’ Klik hier voor de brief.

Antisemitisme

Eerder bracht de Raad van kerken in Nederland een verklaring uit waarin inwoners van Nederland opgeroepen worden ‘antisemitisme en andere uitingen van haat geen ruimte’ te geven. Klik daarvoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.