Raad van Kerken Hilversum

Veel van de kerken in Hilversum zijn aangesloten bij de Raad van Kerken Hilversum. Zij onderhouden contact met elkaar via de raad en organiseren gezamenlijk activiteiten voor geheel Hilversum.

In de Raad van Kerken werken samen:

  • De Rooms-katholieke parochies
  • De Oud-katholieke parochie
  • De Verbinding
  • De Kapel
  • De Protestantse gemeente Hilversum
  • Het Leger des Heils

De Raad van Kerken in Hilversum werkt mee aan of draagt bij aan onder meer Cantate op de Brink, de 4-mei herdenking, de Vredesweek, de mogelijkheid tot het aansteken van een kaars in de maand november, de Levende Adventskalender en lichtjestochten met Kerst.  

Week van de eenheid

Elk jaar wordt de wens om één kerk te zijn gevierd in de week van de eenheid, veelal in de derde week van januari. Gezamenlijke activiteiten worden via de kanalen van de aangesloten kerken bekend gemaakt, via advertenties in de Gooi-en Eembode en via kerkinhilversum.nl. Daar worden de actuele activiteiten getoond, zodra ze er zijn.

Jan Willem Meinsma is de onafhankelijk voorzitter. Secretaris is Annemieke Parmentier. Verder zit in het bestuur een afgevaardigde vanuit elke aangesloten kerk. De Raad van Kerken is te benaderen via raadvkerkenhsum@gmail.com

Op 19 februari 2023 was de Raad van Kerken Hilversum nauw betrokken bij de Benefiet voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Klik daarvoor hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.