Raad van Kerken: Benefiet was hartverwarmend

‘Hartverwarmend was de benefietbijeenkomst voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië die zondag 19 februari in een bijna volle Bethlehemkerk werd gehouden.’ Zo begint Annemieke Parmentier, secretaris van de Hilversumse Raad van kerken, haar terugblik op de benefiet.

Hilversummers

Zij vervolgt: ‘Eigenlijk houd ik niet zo van benefietconcerten. Via de media is Giro 555 immers breed bekend en daar kun je geld naar overmaken zonder allerlei acties te voeren. Maar deze bijeenkomst was anders. Het draaide niet in de eerste plaats om geld inzamelen. Het ging om meeleven. Meeleven met de slachtoffers èn meeleven met Hilversummers die familie hebben in de getroffen gebieden. Een flink aantal van hen was in de kerk aanwezig. Ook dat was hartverwarmend, mensen met zoveel verschillende achtergronden, allemaal geraakt door de hartverscheurende gebeurtenissen.’

Klik hier voor haar terugblik.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.