Prot. Theologische Universiteit naar Utrecht

De generale synode van de Protestantse Kerk (PKN) stemde 21 april in met het voornemen van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) om deze universiteit te verplaatsen van Amsterdam en Groningen naar Utrecht. De PThU streeft ernaar om 1 september 2024 te kunnen starten op de nieuwe locatie.

Samenwerking met dienstenorganisatie

Jurjen de Groot, directeur dienstenorganisatie is verheugd dat Utrecht de nieuwe locatie van de PThU wordt. De stad waar ook het moderamen en de dienstenorganisatie van de PKN kantoor houdt. De Groot: ‘We werken al jarenlang nauw samen. De verhuizing van de PThU zal deze samenwerking hopelijk verder verbeteren, doordat het nog eenvoudiger wordt om elkaar te ontmoeten. Eén van de belangrijkste taken van de dienstenorganisatie is tenslotte het ondersteunen van predikanten, kerkelijk werkers en pioniers om hun taak in de kerk te vervullen.’

Zichtbaarheid

De aanleiding om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie was gebaseerd op enkele conclusies van een sterkte-zwakte analyse die in 2020 werd uitgevoerd. Er werd geconstateerd dat de bestaande vestiging op twee locaties belemmerend is voor de vorming van een hechte academische gemeenschap waarin studenten, docenten en externe gasten elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken, studeren en vieren. Dit vereist een vestiging op één locatie, die goed bereikbaar is, de academische verwevenheid bevordert en de eigen zichtbaarheid van de PThU ondersteunt. Bovendien is het hebben van twee locaties duur en inefficiënt, met name in de onderwijsuitvoering. Ook de eigen zichtbaarheid van de PThU is daardoor minder sterk. 

Klik voor meer informatie hier.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.