Protestantse Lezing over Gods schepping

Op zaterdag 30 oktober 2021 houdt sterrenkundige Heino Falcke online de Protestantse Lezing over de vraag of wij, de mens, verantwoordelijk zijn voor de toekomst van Gods schepping. Is die toekomst in onze handen of in die van God?

In zijn lezing staat Falcke stil bij het urgente thema ‘duurzaamheid’. Hij zoomt uit op de grootheid van de schepping, de aarde, het heelal, in contrast met de kleinheid van de mens. Om vervolgens in te zoomen op het vertrouwen op God en hoe dat onze houding bepaalt in de omgang met de natuur, dieren en mensen om ons heen.

Zwarte gat

Heino Falcke is hoogleraar Astrodeeltjesfysica en radioastronomie aan de universiteit van Nijmegen. Hij maakte als eerste ter wereld een foto van het zwarte gat. Daarnaast gaat hij regelmatig voor als lekenpredikant in zijn protestantse gemeente in Frechen (Duitsland). In het tv-programma ‘Petrus in het land‘ is op zaterdag 11 september een portret van Heino Falcke te zien. 

De Protestantse Lezing is online te volgen. Naast de lezing is er een interactief gesprek met een divers panel, muziek en meer. De presentatie wordt gedaan door Talitha Muusse.  Eerder werd de Protestantse lezing uitgesproken door Mark Rutte (2020), Piet-Jaap Aalbersberg (2019) en Ben Tiggelaar (2018).

Klik hier voor meer informatie.

Deel

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.